Friday, 23 December 2011

Blog!..oh blog!.....

ape blog yg korang suka surf?

aku suka surf ape2 je kat blog... kalo korang tengok side bar aku tu.. pasal hiburan ade... pasal life ade... pasal technology ade.. pasal politaik pun ade!.. hehehehehhe.... jangan mare aku panggil politaik..... bukan nak memaki hokkay.... tapi hakikatnye camtu la.... mule2 politik.... pastu politaik... dh dapat kuasa.. habissss!!! semua punah ranah.... sebelum tu janji macam2.... pastu hampasss! sama je semua... seyes!!!... betul tak aku cakap tu? antara blog politik yg aku suke surf ialah... tukartiub

ok.. aku suka baca pasal life org.... pasal ntahla.. aku pikir life aku tak menarik ke hape tataula!..... tapi aku tak suka back biting ok? ape tuan body citer.. tula yg aku baca... namun nak korek2.... sorry... huhuhu..... antara blog yg aku suka baca dari dolu..... ok.. sedikit b/g encik nih... aku kenal dia melalui.. blog joebangla.blogspot.com- masa ni dia masih di USA... secara illegal ko dok sana!.. sampaila kene tahan n masuk kem... masa di kem... cerita dendam perantau.blogspot.com muncul.... semua cerita pasa dia ditahan di kem kat USA sinun... aku ni dok follow hari2 pasal dia.. pasal life dia interesting sangat pada aku.. cekal orangnye... walaupun dia selalu cakap dia fragile... tapi aku tetap cakap encik ni cekal, tabah n sangat adventurous! pastu dia stop blog tu.. dia sambung kat blog abangtam, blog ni sebenarnye aku jumpa pas aku putus ase pasal aku tgk cam dendam perantau dah takde update n lost camtu je.. tapi tuhla.. kat mana ade kemahuan, disitu ade jalankan... until one fine day.... aku cari jugak, search engine, godek2.. ape nama terlintas emua aku search... cth... dendam perantau... joe.. i guess nama encik tu Joe.... sampaila aku jumpa satu forum dok citer sal encik ni... hebatkan Encik Joe ni... sampai ade follower tersendiri... termasukla aku... cuma dia ni jenis tak suka expose... kalo expose mungkin dia dah boleh challenge blog yg well known cam blog redmummy... blog ni pun aku suka surf..... pasal tulisan Redmummy ni sgt sempoi... macam dekat je ngn hati aku.. seyes! macam citer encik Joe tu la....

Selain dari tu aku suka tengok blog photography.. tapi setakat ni aku lom jumpa yg bebetol aku enjoy n aku boleh masukkan as by fav. list... sape ade blog all about photography boleh email kt aku... eceh! macam la ade org baca blog aku kan??? tp seyesss! kalo ade let me know... aku leh add  kt fav. list aku.... setakat ni yg ade aku jumpa campur2... (dibaca, yg aku suka surf) like blogtoshout ni....

eh... sape cakap aku tak layan hiburan macam blog oh bulan,... tp selalunye... aku layan forum.. cam FORUM CARI... hehehehehe.. pecah rahsia! tapi aku memang layan la... dari gossip tempatan, kenamaan.. misteri.. cinta dan perhubungan.. termasukla masalah kuarga gituh! hahahahahaha...  tapikan... org gossip kat forum CARI tak  gemar sangat blog beautifulnara... nape eh?? korang nak tau.. sila surf board forum tu yea.. hehehehehehe... btw... pemilik blog diatas tu baru dinobatkan blog hiburan terbaik... nak confirm... please read blog puan redmummy ok?

ade gak yg aku surf yg mistik2 sikit.. cam blog uncleseekers, ok... after all.. semua ni boleh dibaca dulu.. nak percaya atao tak terpulang.... takde sape yg memaksa pun kan? cuma kalo boleh... bila masuk blog org tu.. kalo tak favour pun, beradap la sikit.. its like masuk rumah orang... tak suka, tinggalkan note yg berhemah aje.. yela.. by word also boleh guriskan hati orang kan? blog ni patutnye merapatkan hubungan.... tapi dah menjadi sebaliknye...

apepun... sape2 yang ade blog... kene pantau gakla penggunaan bahasa, sensitivity.. bukan ape..... kang kne angkut PC dek2 non!! bukan tak penah berlaku ok?.... blog politik slalu kne... kita ade dgr kan..... :)


Thursday, 22 December 2011

Bad Delivery by Fedex

 DIPETIK/QUOTED SINI

Mike Krumboltz reports:
It was the monitor toss seen 'round the world. FedEx has responded to a viral video that showed one of the company's drivers throwing a (now broken) computer monitor over a fence.



The statement reads: The situation has now been resolved to the customer's satisfaction, and we are handling the employee according to our disciplinary policies...While we continue to be surprised about the behavior shown, we know this is an aberration and is not reflective of the outstanding FedEx customer service that makes us proud around the world.

"I want you to know that I was upset, embarrassed, and very sorry for our customer’s poor experience," said Matthew Thornton, a FedEx senior vice president. "We have met with the customer face to face and they already have a  replacement monitor at no cost to them.  They have accepted our apology and say they are fully satisfied with what we've done in response to this unacceptable delivery."
The clip has racked up more than 2 million views. In the video's description, the poster writes, "The sad part is that I was home at the time with the front door wide open. All he would have had to do was ring the bell on the gate. Now I have to return my monitor since it is broken." The footage appears to come from a surveillance camera.

There is no word on what sort of disciplinary action will be taken against the employee. However, a spokeswoman for the company told the U.K.'s Daily Mail, this won't be his best day.

aku nak cerita experience aku plak ok?

ok.. sedikit b/g co. aku... aku ni keje bahagian admin jeee... kt satu co. yg deal with project O&G... overseas la... bkn mcm Petronas ke ape.... so... banyakla valuable doc. kami terima... salah satunye APG/BG dr Bank2 untuk project yang tengah berjalan ni..

satu hari tu.. datangla org DHL.... anta satu doc untuk co. aku... aku tengokkan dia, cam takdela wet ke ape.. indian guy. tapi bila dia anta kat aku doc tu.. cover doc tu kan made by paper.. mcm envelope gituh... basah kuyup! i was like... matilarrrr.. mesti doc dlm tu lencun.... aku memula reluctant nak terima.. tapi aku kesian.. pasal india tu macam begging me to accept, dan dia tau faulty dia tak care with good doc. customer. aku cam kesian plak la... kalu aku report, kene kot dia... so.. aku cakap.. takpela... nest time watch out... this time saya terima... somemore aku dok pk.. kalo dia ilang job nih.... ape dia nk kasik ank bini makan... looking to him... mcm dh tua la.. bkn budak muda2 lagi.... plus this is first time jadi camnih...

pas aku terima tu.. aku bukak.... sah! BG dr oversea Bank. marah boss aku pasal aku terima such valuable things in that  condition... aku batukan diri je memula... tapi lama2 aku rasa aku ade right untuk pertahankan diri aku.. so aku cakap... aku kesian sama itu guy.. kalo kita report camne dia? mungkin kne fire.. bos balas.. tapi u tak pk ker, kalo doc tu hancur teruk... takle nak read.. kita yg dipersalahkan? pk.... next time jgn dok kesian kat org lain je.. kesiankan kat diri sndri dulu... period!

betulla ape bos aku cakap.. arghhh... aku ni gamaknye lembut sgt...  cepat kesian ngn org... tu kdg2 aku suffer.. org yg wat aku suffer senang lenang.. happy mappy je.... sedih gak... tapi nk wat camne.... prihatin aku ni menebal sgt kt org lain berbanding diri sendiri... :( guess aku patut jadi KERAS HATI SIKIT KOT? kan????

Friday, 16 December 2011

Dedikasi untuk guys yang ade ank pempuan...!











ok!.... dipagi jumaat yang mulia ini..... vid kt atas ni adelah Alexa dan Eliana..... diorg ni ank kepada Jorge Narvaez.. so Alexa Narvaez and Eliana Narvaez. An American... bapa tunggal.. masih buat degree dlm kajian etnik.... suka music, playing guitar.... etc... enjoy singing too much ngn his 6 yrs old Alexa.... dua2 adorable.. bijak n comel!!! sgt cute.... aku tau pun pasal aku tgk MHI pg td 16.12.2011... Kak Dina and alamakkk.. sape ek....? slalu dengan Abby Fana, kadang2 Ally Iskandar.... alahai.. lupe laaa namanye... :) banyak youtube diorg.. cube cari ea.. macam2 gelagat budak dua org nih... :)


lately aku ni suke tgk fatherly guys..... 2 hari lepas.... masa aku naik train dari Gombak ke Ampang Park.. aku jumpa sorg guy.. a macho guy ok! x selebet.... kemas je.. rupe cam muda lg.. from middle east aku rase..... dengan 2 ank pempuan dia... aku adore sangat la kan??? pasal aku pun macam tu masa ayah aku masih ade.... aku dan cik Fathin... dua2 permata hati ayah aku.... ayah sangat sayang kami.... sebab tu mula2 bila ayah aku takde... aku rasa cam aku bermimpi... aku tak menagis bila aku tengok ayah... sebab aku cakap ayah tido.... tapi bila ayah dibawa ke masjid... dibawa bawak masuk van jenazah... aku start meraung... aku kejar van ayah sampai smpai aku tak nampak kelibat lagi.... dengan takde selipar... dengan aku masih dalam pantangkan akif  40 hari... ayah pergi tinggalkan aku.... sampai skarang tears aku tak pernah kering untuk ayah!

al-fatihah untuk Wan Mohd Yusoff bin hj. Wan Mohamed Noor... (1950-2009)

dialah ayah terbaik yg aku ade... ayah yg sgt fatherly untuk kami adik beradik.... ayah yg sangat caring untuk kami.. ayah yg sentiasa peluk ank2 dia.. cium ank2 dia.... kemana2 aje dibawa kami... takde kami, ayah tak mahu pergi.... ayah yg akan dahulukan ank2 dia... dalam ape2 sahaja... terutamanye makan.... ayah yg akn makan lebihan ank2 dia... setelah ank2 dia puas makan... bila ditanya kenapa ayah tak makan sekali... ayah akan jawab.. takpe... ank2 ayah makan dulu... ayah dah tua.. ayah dah selalu makan dulu masa kecik2... tapi aku tau ayah bohong! sebab ayah tak pernah merasa jadi ank org kaya seperti adik beradik dia yg lain... ayah tak suka susahkan bapa dia yg memang org kaya kat kg. tu... masakan tidak.. ketika mana org lain berbasikal aje kemana2... bapa ayah sudah punya kereta sebuah.... pada masa tu hanya org yg betul2 kaya aje boleh beli kereta, televisyen.... dan sebagainye... mak cerita.. masa tu kalu nak tgk tv... kne tumpang rumah jiran2.... pasal tv masa tu mahal..... berbeza dengan keluarga ayah aku... yang sedia kaya...

sebab tu sampai skarang aku sangat suka ayah yang manjakan ank2 pempuan dia.. aku suka tengok.... aku rasa best sangat.. bertuahnye mereka sebab masih punya ayah dan boleh panggil nama ayah lagi... aku?? hanya boleh panggil dalam doa dan dalam kerinduan.... aku ralit tengok guy tu ngan ank2 dia... yang kakak mungkin beza 1-2 tahun dari adik.. tak macam aku ngn cik Fathin... kami jarak 7 tahun... berganda2 la manjanye kan?!! even dah kawen pun aku masih hug n kiss ayah....

Wednesday, 23 November 2011

Aku Maafkan Kamu!

morning all! aku terdengar lagu baru…….. lagu malique ex too phat ft. Jamal Abdillah…. cam best jer kalo nak dikasik kat sesetengah orang Indonesia yg berfikiran kurang matang!…



Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Atur sepuluh daktil batal yang batil
Detik dua usul ditutup satu lagi tampil
Dari halaman rusuk kiri satu susuk ganjil
Minta diisolasi dari dalil busuk jahil
Aspirasi tak serasi dengan suara bunyi
Inkarserasi dari penghuni dan keluarga bumi
Surat wasiatnya atas paksi dalam rumi
Minta dikebumikan hidup-hidup dalam guni
Mana cepat terbang atau warna gelang tangan
Buah fikiran aneh tergantung di persimpangan
Halusinasi susuli ketandusan ihsan
Ubat parut auditori kesan artileri insan
Gagal dikesan
Aku maafkan kamu

Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku

Timbul tenggelam, timbul tenggelam
Acapkali terpendam, acapkali tersergam
Cermin muka kopak penuh bintik hitam silam
Ini bukan lagu rindu ini madah dendam
Ku ditimbang tanpa neraca di awal usia
Ku dihukum masuk neraka oleh manusia
Minta tunjuk lubang atau pintu tak dapat jawapan jitu
Jadi aku tak berganjak biarkan saja begitu
Maafkan mereka, mereka tidak tahu
Mereka tidak ramas buku, mereka segan ilmu
Mereka tidak fasih malah fasik guna kata
Kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa
Maafkan mereka, mereka tiada nilai
Ibu bapa lalai dari kecil dah diabai
Tanpa kasih sayang, mereka suka menyakiti
Kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati

Atas kepala murai sekawan
Baling ku ramit kucup lehernya
Terlalu rahi dendam di angan
Sampai terkacip mulut mahirnya

Jangan ahli sihir seru nama maharaja
Nanti segerombolan hantu bisu yang menjelma
Guna hak berfikir sebelum hak untuk bersuara
Kalau terpelajar sila guna hak miranda
Pura-pura dengar, telan tapi tidak hadam
Hafaz bila lafaz tapi mereka tidak faham
Mereka mula kiri, aku kanan bila baca
Sudah mahir rumi, mari tafsir alif ba ta

(Alif)
Ada teratak di hujung kampung
(Ba)
Bawah cermin kopak ada kotak
(Ta)
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak


dan tgk sinih!
diambil dari  Facebook.. page Anti Malaysia International Organization.. (AMIO)




 kami maafkan anda… kerana anda hanyalah seperti KATAK DIBAWAH TEMPURUNG!!!!

P/S: Kami bangga kami menang bola ditempat anda.... tapi kami juga merasa sedih bila anda kalah....... adat permainan ada kalah ada menang... yg menang jangan terlalu angkuh... yang kalah jangan putus asa....

Monday, 21 November 2011

Bola lagikk!!!

Jangan lupa semua..... malam ni.. finale MALAYSIA vs Indonesia SUKAN SEA... 8.30pm... boleh pilih nak tengok kat channel mana yer.... ade TV 1.. and TV3... aku prefer TV3 walaupun sama jer kan? tp entahla.. aku enjoy lagi TV3....

Dear keje petang hari ni... kalo tak... boleh enjoy tgk ngn dear je.... huhu.... shian dear!


Saturday, 19 November 2011

Bola! Bola! bola! Sukan SEA

yeah.... sekarang ni kan org dok sibuk ngn bola.. dan paling menonjol dalam sukan SEA adelah bola... fan dia ramai wooo.... aku layan gakla semenjak dua menjak nih... last time kan Mal vs Indo.. Kita menang... nak kuar drstadium gelora tu kne naik kete perisai ko! huhu.... punyela takut kne ambush kan? yeala.. bersedia je dgn banyak kemungkinan.....

dan hari ni..... Mal vs Myanmar... game quite tough... dua2 tak dapat score ape kat setengah masa pertama... until minit ke 80 camtula.. hasil jaringan Fakri... alhamdulillah.. sebenarnye percubaan Mal byk.. seingat aku.. yg betul2 depan pintu gol je ade 3 kali.... tapi tula... takde rezeki lagi sampai separuh masa kedua kan? tapi terubat jugakla... dapat la 1..... alhamdulillah.... Mal will go to finale!!

tapi takdi ade mende yg wat aku sedey bila tengok masa dah abis game.. Ong Kim Swee (coach) nak turun padang jumpa player... tapi dihalang oleh security Indo... aku macam sedey sangat... kan game dah abis? knapa layan dia camtu??? aku rasa cam sangat tak adil! seyess....!!!.. sempatla aku sumpah seround dua bila tengok camtu....

Tapi takpela... at least he did good job! train bebudak tu main elok2 and bebudak dah cuba yg terbaik utk team dan paling penting untuk negara! kudos special to APEX...!!!!... tahniah untuk semua...! jumpa nanti finale.. x silap aku 21 Nov nanti.. maybe jumpa vietnam or indo kot? pasal diorg plak yg match nanti.. so sape menang nanti jumpa la Malaysia untuk finale.. apepun..........................


Malaysia Boleh!!!!!!

Friday, 11 November 2011

11.11.2011- ade ape dgn tarikh ini?

 ade ape dgn tarikh ini? sangka aku... hanya lah tarikh yang cantik dibuat tarikh kawin... atau tarikh besday ank.. bertuah sgtla kan nak dapat tarikh ni.... 11.11.11..... icnye jadi 111111..... cantik sangat la kan? rupe2 nye....... tarikh ni jugakla tarikh sign agreement untuk menamatkan 1st world war..... ramai terkorban.... nak tgk picta yang sedih2... pegi blog tukar tiub.... kat sana ade picta sedih tentang mende ni.... ramai terkorban.. rata2nye ank muda.... hurm..... kadang2 aku fikir... kenapa perlu ade peperangan.. kenapa manusia tak boleh duduk diam2 jer... mungkin sekarang perang secara fizikal sudah berkurangan.... tapi masih ade.... jangan menidakkan mende tu.... skang ni ade peperangan saraf plak... melalui teknology.... mungkin tak nampak weapon yg digunakan untuk membunuh... tapi yang ni lagi bahaya... pasal serangan dia mmg kita takkan perasan.... tau tau dah hancur kan?


ok.... nak tau lebih lanjut tentang agreement ni atau di panggil The armistice Day..... sila jenguk wiki


ni aku cedok sedikit je dari wiki..... selebihnye korang klik je link2 diatas yer....

The armistice between the Allies and Germany was an agreement that ended the fighting in the First World War. It was signed in a railway carriage in Compi├Ęgne Forest on 11 November 1918 and marked a victory for the Allies and a complete defeat for Germany, although not technically a surrender. The Germans were responding to the policies proposed by American President Woodrow Wilson in his Fourteen Points. The actual terms, largely written by French Marshal Ferdinand Foch, included the cessation of hostilities, the withdrawal of German troops to behind their own borders, the preservation of infrastructure, the exchange of prisoners, a promise of reparations, the disposition of German warships and submarines, and conditions for prolonging or terminating the armistice.
The exuberance with which people greeted the armistice quickly succumbed to feelings of exhaustion, relief, sorrow, and a sense of absurdity.[1]

Monday, 24 October 2011

RIP Marco Simoncelli!





picta atas ialah Simoncelli... comel gakla... dear cakap masa dia jatuh... camera ade fokus kat sorg awek.. tgh nanes... mungkin awek dia.... pasal dia pun muda lagi.... dear cakap... baru layan 2 lap... huhu..

Oh... tak disangka2.... litar Sepang meragut nyawa penunggang motoGP semalam.... aku tergerak ati nak bukak tv3.. kot2 la ade sesikit tunjuk aksi litar... pasal nak gi dah tak boleh.... akif takde orang nak take care.... terpaksala aku mengalah.... dear aje yang pegi ngan kawan2 dia....

aku tengok berita tv3.... berita terkini kol 6.30pm... pemberita cakap.... perlawanan dibatalkan sebab kematian Marco Simoncelli pelumba dari Italy dibatalkan.... aku terus capai handset and call dear.... dear jawab dan aku bagitaula yang aku tengok news... perbualan dia camni..

aku: hello.. dear... perlumbaan batal la.... ade org meninggal.... nape tak balik2 lagi?
dear: tau.. otw la ni... kat RnR Dengkil...... tapi... err mati ke???
aku :harusla kan.. 2x kepala kene gelek ngn moto lain....  helmet tercabut....
dear: ape? tercabut? tak mungkin lah!
aku : iye dear.... nanti tgk berita....
Dear: ok.. nak balik dah ni....

dalam magrib camtu dear sampai umah dgn kawan2.. aku dah cuak ni.. pehal ramai sgt mat moto.. azan dok menderu2 kat masjid ni... huis korang ni.... (bebel dlm atila)... pasal aku tak tau lagi nape diorg delay.... pasal ade sorg kwn dear.. moto dia jamm... so park kat umah la... selamat sikit... takkan nak tinggal kat tengah jalan kut? TZM tu bhai... ade market lg laaaa.... hahahaha.... so dearla yang towing dari sepang sampai umah kitaorg.... pasal Subang paling dekat dari Sepang..

Balik tu.... dear mandi2.. pas isyak terus bummm!! aku ajak kuar pun dia tak layan, penat sgt katanye... sudahnye aku berangin satu badan malam tadi sampai hari ni pasal aku bengang! 2 hari aku aku dok umah jee.... sib baikla rabu ni cuti... boleh aku kuar..... :)

aku nak tgk picta dr dear pun x sempat lagi... tapi sempatla dear tgk berita kol 8 mlm td... dia pun pelik nape helmet leh tercabut..,. aku bajet lock helmet dia dah patah la.. mungkinla... kan plastic jugak? kalo ade helmet tu mungkin dia masih selamat... apepun.... RIP MARCO SIMONCELLI.... muda lagi... baru 24 thn....

aku teringat kisah kematian time lomba2 jugak... yang ni car kat Las vegas... baru2 ni jer...kejadian ni happen:

one week after IndyCar star Dan Wheldon lost his life during a race in Las Vegas.

source: klik sini

btw... aku ade dgr kekalahan team MU ngn Man. city.... 1-6 kooo!!! kesian MU... tapi nak wat caner... adatla menang kalah kan? dulu2 aku fan MU pasal ade Beckham (no keramat dia 7 kan?)... tapi selepas dia berhijrah ke Galaxy... aku dah x minat sgt MU... tapi simpan lg la jersey.. tshirt MU tu.... hehhehehehe... 





Sunday, 23 October 2011

Makin merapu nampaknye ini wanita!

aku baru balik dr baca  blog tukartiub... mungkinla aku  lambat cover citer ni kot? tapi aku nak ulas jugak...... merapula wanita ni... sudah2la tu dan paling aku x suke ialah..... ape motif dia tulis buku seumpama ini? desperado??, mendidik? atau ape? mohon pencerahan....... berhubungan intim secara rohani pulak?? aduhai..... sorry to say... yg aku tau.....  hubungan mesti secara sentuhan (tak kesahla sendri ke pasangan ker) ni baru boleh  kata logiklaa jugakkkkkk.....

ok2.. maybe cakap kene beli buku dia dulu.. kasik khatam, digest dulu... baru bleh komen.. yeah!!! tima kasih sahaja lah... kalo bg free pun mungkin aku lempar tong sampah... sejujurnye aku cakap.... genre buku camni aku tak layan... pasal merapu jer.... lebih baik aku baca social studies.. history.. cultural studies.... better kot?? atau buku biografi mcm kat picta ni ker........

chop!!!! buku ape ni yang aku cuba nak bgtau??? buku dia adalah...... Penulis buku kontroversi Seks Islam, penulis Hatijah Aam-- janda pertama  Allahyarham Ashaari-Arqam... (sebab dia ade byk bini kan?)    




bagi aku cam memalukan jugakla, dahla wanita yg menulis... huhu... antara petikan buku tu boleh dibaca di blog diatas.. karena aku tak nak tulis disini... cam segan jaaa.... 

Tuesday, 18 October 2011

Citer Lawak Malam tadi....

Drama king betol akif lately... tau tak nape aku cakap camtu??? mlm td... akibat sampai umah lambat.. kol 8pm.... pasal dear keje shift petang.. so aku kne ride bus laaa.... so tertido awal... 9pm dh selamat...

dear balik dari kedai pun x sure kol bape... aku tengok2 dah ade atas katil sambil berebut lappy ngan si kecik ni... aku tak fahamla butiran pergaduhan itu... cuma... aku tetibe jadi incredible hulk.... marahkan sume yg ade kat situ... aku ni masalah sikit.... bila tido aku diganggu.... aku akan marah sesedap rasa jer... tak kira la sape pun.....

dulu masa aku tido ngn cik Fathin lagi dasat... dia kan macam buas sikit.... asik terkena akula anggota badan dia... mesti aku bangun dan kejutkan dia suh berganjak.. jangan tersentuh aku.... akibatnye dia pun gi tido luar... pasal dia cakap bila tido ngan aku dia tak tenang..
parents kami penah wat seperate katil... tapi bila aku lik asrama... adik aku tak nak tido sorang.. takut katanye pasal sebelah kosong... so bukak.. beli katil kelamin... bila dah jadi katil kelamin jadila kes kat atas tu....

dan selepas tu .. bilik terceruk tu jadi bilik family aku... bilik yang lama tu aku bagi sama cik fathin sowang la.. hehehehhe...

berbalik pada kisah aku jadi incredible hulk.. keadaan dah bising sangat.. papa taknak mengalah.. akif dok terjerit2.. aku ape lagi... mule2 suh diam... tak jalan.. suh kuar... tak jalan gak... last2 aku bagi secubit rasa.. melalak jap.. tapi pastu makin kuat pasal papa akif buat2 marah... dia memang sensitip sikit... dia terus bukak pintu bilik lari keluar gi bilik mak tok dia.. sambil ketuk pintu kuat2... mak tok dia dah tido bangun dengan terkejut2... sian plak... pastu aku gi tengok akif... dia buat2 nanes bila ade mak tok... pastu mak tok tanye nak cucu ke? dia nanes2 cakap nak cucu.. mak tok buat cucu.. aku tengok dia gelak2 sama aku.... drama king la tu kan? mak tok datang .... dia sambung nanes2... macam nak kenekan au plak lak kan??? huhuhu...

aku tanye akif.. nak tido sini ke? taknak tido ngan mama? mak tok cakap tak yah amek... letak situ... aku pun letakla semula dan balik ke bilik.... dear dah siap2 nak tido... sambil kacau2 tempat aku tido.. aku suh dia ganjak.. dia taknak... aku cakap kt dear.. kalo camni.. tido bawahla...!! sekali dear amek comforter n tido bawah.. aku macam.. alahai.. aku grau je kot? ah.. lantakla.. nanti dea sakit belakang dia naikla kan?? sudahnye... sampai pagi tertido aku ni... jaga2 kol 5 pg... still aku tido sowang atas katil.. dear pun terlelap kt bawah je.. sian plak tengok dia... pastu aku dapat idea nak usik dear... aku kejut dear..... bangun.... bangun.... bangun cepat... dear terkejut dan terus bangun.... aku cakap... dear.... bg i selimut.. i sejuk..... dear sentap kat aku terus tido semula....

ptg tadi dalam kete aku teringat kesah tu... dear kelat je senyum.... sambil cubit aku yg terbahak2 ketawa.... pasal aku berjaya kenakan dia.. hahahhahhahahha...

Thursday, 6 October 2011

Apple founder pass away!



Steve Jobs, the Apple founder and former CEO who invented and masterfully marketed ever-sleeker gadgets that transformed everyday technology, from the personal computer to the iPod and iPhone, has died. He was 56.

Apple announced his death without giving a specific cause.
"We are deeply saddened to announce that Steve Jobs passed away today," the company said in a brief statement.

"Steve's brilliance, passion and energy were the source of countless innovations that enrich and improve all of our lives. The world is immeasurably better because of Steve Jobs had battled cancer in 2004 and underwent a liver transplant in 2009 after taking a leave of absence for unspecified health problems. He took another leave of absence in January - his third since his health problems began - before resigning as CEO six weeks ago. Jobs became Apple's chairman and handed the CEO job over to his hand-picked successor, Tim Cook.
The news Apple fans and shareholders had been dreading came the day after Apple unveiled its latest version of the iPhone, just one in a procession of devices that shaped technology and society while Jobs was running the company.

Baru je aku dengar2 baru ni dia nak retire.... katanye nak berehat dah..tanak sibuk2 lg ngan Apple... and now dia betul2 berehat.... RIP Steve Jobs!! Hasilan terbaik anda akan tetap kekal disebut orang...

Tuesday, 4 October 2011

Cantiknye rumah-rumah ini!

This $1.2 million home is built into a dune in Atlantic Beach, FL.
Photo: Curbed
Above-ground houses: could there be anything that's more over?
More from Curbed.com

» Big Sur's Dragon House Offers Mythic Views of the Pacific
» President Obama's Martha's Vineyard Getaway Now on the Market
» Five Stupendously Expensive Rentals From Around the Country
Turns out those smiley Lennon-style glasses on that glassy knoll are the legit windows of a legit house, and said house was carved into a dune in Atlantic Beach, Fla. Built in 1975, Dune House is the brainchild of architect William Morgan, who didn't want any interlopers messing with the character of his block — to this day, he lives next door. "I'm very particular about the buildings on either side of my own home." he says.
"The property is original oceanfront dunes that are very beautiful, and we were very interested in preserving the ecological character of our environment as closely as we could," adds Morgan. "So we surveyed the existing property and then we designed a house that would then be a profile of the original site."
Shortly after Morgan completed the project—actually two symmetrical apartments connected by a main landing—it piqued the interest of Playboy magazine, who was in town to photograph Morgan's digs. They were so taken that they photographed Dune House, too.

You could probably hit the ocean with a 3-iron with practice.
Photo: Curbed
Now listed for $1.2M, the property first hit the market at the tail beginning of 2009 when Morgan grew tired of renting it out. "I think it happened to coincide with the real estate downturn, the bursting of the bubble, so this particular kind of quality tends to suffer accordingly," he says. It was taken off the market this past November and was re-listed a couple months later for $1.4M.

When it's time to retreat from the sun, you still have a view.
Photo: Curbed
So what, pray tell, does life inside Dune House look like? Each 750-square-foot apartment consists of a two-story living area with one bedroom and one bathroom and built-in furnishings designed to fit the space. "I built it like a seashell," Morgan says. "It's a little like being in a submarine. When you go down the stairs, you go along the curved side of the shell to descend into the main living area, which looks out through very large glass doors onto the oceanfront. So you have a sense of being in the dune and looking out onto the Atlantic Ocean."

This dune home seems optimal for entertaining guests.
Photo: Curbed
As for heating and cooling—the first question we had after we stopped staring at the pics—apparently this part of Florida is ideal for this sort of living arrangement because the grass roof assumes the temperature of the ground water there: 70 degrees Fahrenheit. Humidifiers in each unit control the humidity. Sounds heavenly!
Now, about that buyer: "I think it could be a weekend retreat for someone who lives elsewhere—a seasonal retreat," Morgan says, later adding, "It's very quiet, by the way. You don't hear rain when it's raining, because there's earth that covers the roof and the walls of the house." Thus concludes today's moment of Zen.

Monday, 3 October 2011

Innalillahi wainna ilahirajiu'un... Takziah untuk family ini.

Suami, isteri maut kemalangan jalan raya

Published on October 2, 2011 by   ·   Tiada Komen      Print This Post Print This Post KUALA KRAI, 2 Okt – Sepasang suami isteri maut selepas motosikal yang mereka tunggangi terlibat dalam kemalangan dengan dua kenderaan lain di Kampung Che Wal, Kuala Krai di sini semalam.
Dalam kejadian kira-kira pukul 7.30 pagi, Ismail Yaccob, 50, dan isterinya, Ruzainiah Mustapha, 37, meninggal dunia di tempat kejadian selepas motosikal mereka bergesel dengan sebuah Perodua Kancil sebelum dirempuh oleh sebuah Proton Persona yang datang dari arah belakang.
Ketua Polis Daerah Kuala Krai, Supritendan Abd. Rahman Jaafar berkata, ketika kejadian, Ismail sedang dalam perjalanan dari arah Machang ke Kuala Krai untuk menghantar isterinya yang bekerja di sebuah kilang papan berhampiran.
“Kedua-dua mangsa berasal dari Kampung Pek dan ketika sampai di tempat kejadian, Ismail yang menunggang motosikal itu hendak memasuki simpang tempat isterinya bekerja apabila dia dipercayai bergesel dengan sebuah Perodua Kancil yang datang dari arah sama.
Tiga beradik hilang ibu bapa
KUALA KRAI 1 Okt – Mungkin sudah ditakdirkan nasib tiga beradik Siti Nurhafizah Ismail, 16, Siti Khairunnisa, 14, dan Siti Rasya Aleeya, 6, kehilangan ibu bapa mereka serentak.
Ibu bapa mereka, Ismail Yaccob, 50, dan Ruzainiah Mustapha, 37, terbunuh selepas motosikal yang pasangan suami isteri itu tunggangi terlibat dalam kemalangan jalan raya di Kampung Che Wal di sini pagi ini.
Dalam nahas yang berlaku pukul 7.30 pagi itu, motosikal dinaiki Ismail dan Ruzainiah bergesel dengan sebuah kereta jenis Perodua Kancil menyebabkan kedua-dua mereka terjatuh.
Pasangan itu yang dalam perjalanan dari Machang ke Kuala Krai kemudian dirempuh sebuah kereta Proton Persona yang gagal mengelak.
Siti Nurhafizah, yang masih belajar di Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Kuala Lipis berkata, dia tidak menyangka kepulangannya kali ini sempena cuti sekolah menjadi tragedi dalam hidupnya.
“Saya baru balik kelmarin. Setiap kali saya balik bersama keluarga tetapi tidak menyangka saya kehilangan kedua-dua mereka serentak hari ini,” katanya sebak ketika ditemui di Bilik Mayat Hospital Kuala Krai di sini hari ini.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah, Supritendan Abd. Rahman Ja’apar berkata, Ismail dalam perjalanan ke Kuala Krai untuk menghantar isterinya yang bekerja sebagai kerani di sebuah kilang papan.
“Kejadian berlaku semasa Ismail hendak memasuki simpang tempat isterinya bekerja tetapi motosikal mereka dikatakan bergesel dengan sebuah Kancil yang datang dari arah sama.
“Berikutan itu, kedua-dua mereka dikatakan terjatuh sebelum dirempuh sebuah kereta Persona dari arah yang sama,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini. — Utusan Malaysia
2 maut motosikal bergesel dengan Perodua Kancil
KUALA KRAI, 2 Okt – “Tidak sangka kepulangan saya dari Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) kali ini menghadapi dua kehilangan sekali gus,” kata Siti Nurhafizah Ismail, 16, apabila ibu bapanya maut dalam kemalangan di Kampung Che Wal, di sini, semalam.
Ismail Yaccob, 50, dan isterinya, Ruzainiah Mustapha, 37, maut di tempat kejadian selepas motosikal mangsa bergesel dengan sebuah Perodua Kancil jam 7.30 pagi semalam.
Mangsa juga dirempuh oleh sebuah Proton Persona yang datang dari arah belakang.
Siti Nurhafizah yang juga anak sulung mangsa berkata, dia pulang ke rumah mereka di Kampung Pek, Machang untuk bersama keluarga sempena cuti sekolah.
“Kali terakhir saya jumpa mereka semalam (kelmarin) kerana sebelum kejadian kami adik beradik masih tidur sebelum ayah keluar menghantar ibu ke tempat kerja,” katanya yang menuntut di MRSM, Kuala Lipis, Pahang.
Dalam kejadian itu, Ismail dikatakan dalam perjalanan dari arah Machang ke Kuala Krai untuk menghantar isterinya yang bekerja sebagai kerani di kilang papan berhampiran.
Ketua Polis Daerah Kuala Krai, Superintendan Abd Rahman Ja’apar berkata, ketika di tempat kejadian, Ismail yang menunggang motosikal hendak memasuki simpang di tempat isterinya bekerja sebelum bergesel dengan sebuah Perodua Kancil yang datang dari arah sama.
Katanya, mangsa dipercayai gagal memasuki simpang lalu hilang kawalan, menyebabkan motosikal mereka dirempuh.
“Kedua-dua mangsa maut di tempat kejadian akibat cedera parah di kepala manakala pemandu kedua-dua kereta terbabit tidak cedera,” katanya.
Selain Siti Nurhafizah, mangsa turut meninggalkan dua anak iaitu Siti Khairunnisa, 14, dan Siti Rasya Aleeya, 6.
Jenazah kedua-dua mangsa dijangka dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Che Wal selepas bedah siasat selesai. — Harian Metro
Yatim piatu sekelip mata
KUALA KRAI (Sinar Harian) – Tiga beradik berusia enam, 14 dan 16 tahun menjadi yatim piatu sekelip mata apabila ibu bapa mereka terbunuh selepas terlibat dalam kemalangan jalan raya di simpang masuk ke Kampung Che Wal, dekat Telekong, di sini, semalam.
Pada kejadian jam 7.30 pagi itu, mangsa, Ismail Yaccob, 47, dan isterinya, Ruzainiah Mustapha, 37, maut selepas motosikal dinaiki mereka bergesel dengan sebuah kereta sebelum dirempuh sebuah kereta lain.
Pasangan yang tinggal di Kampung Pek, Machang itu meninggalkan tiga anak perempuan iaitu Siti Nurhafizah, 16, Siti Khairunisa, 14, dan Siti Nur Rasya Aleesya, 6.
Ketua Polis Daerah, Superintendan Abdul Rahman Ja’apar berkata, kejadian berlaku ketika Ismail dalam perjalanan dari arah Machang untuk menghantar isterinya ke tempat kerja di sebuah kilang papan di Kampung Che Wal, dekat Telekong.
”Ketika sampai di tempat kejadian, penunggang motosikal dipercayai secara cuai membelok untuk masuk ke simpang itu dan berselisih dengan sebuah kereta Kancil dari arah sama.
”Kejadian menyebabkan penunggang motosikal dipercayai hilang kawalan sebelum dirempuh sebuah kereta Persona yang juga datang dari arah sama,” katanya, di sini, semalam.
Abdul Rahman berkata, Ismail berasal dari Kampung Pek, Machang dan Ruzainiah dari Kampung Che Wal, di sini, meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan parah kepala.
Menurutnya, kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan saksi kejadian diminta tampil bagi membantu siasatan.
Sementara itu, Siti Nurhafizah berkata, ibu bapanya tidak menunjukkan sebarang perubahan kecuali tidak membawa Siti Nur Rasya Aleesya bersama mereka ketika keluar rumah pagi semalam.
”Biasanya ayah akan bawa adik (Siti Nur Rasya Aleesya) sekali bila hantar emak pergi kerja tetapi semalam mereka hanya keluar rumah berdua sahaja,” katanya.
Siti Nurhafizah kini belajar di Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Kuala Lipis, Pahang dan baru pulang ke kampung sempena cuti bulanan, kelmarin.
Siti Khairunisa pula pelajar Tingkatan Dua, Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Intan manakala Siti Nur Rasya Aleesya murid prasekolah di Sekolah Kebangsaan Kampung Pek, Machang.
Sub Topik: , , , , , , , ,

AKU DAPAT NEWS FRESH FROM OVEN MASA PAGI SABTU TU... SELEPAS ADIK AKU IAITU CIK FATHIN X-RAY JENAZAH DIORG... AKU TAK  NAK ULAS LEBIH LANJUT... CIK FATHIN PUN MENGGIGIL MASA CERITA DEKAT AKU... CIK FATHIN NOW BERPRAKTIKAL DI HOSP. KUALA KRAI.. SEMOGA CIK FATHIN CEPAT SEMBUH.. SEMALAM.. 2-10-2011.. CIK FATHIN TERLIBAT DALAM KEMALANGAN SEWAKTU PERGI UNTUK PRAKTIKAL DI HOSPITAL DIATAS....

HIDUP TERLALU FRAGILE KAN?? SEMOGA KITA SEMUA BERJUMPA TUHAN DALAM KEADAAN BETUL2 BERSEDIA...

BERTABAH LAH KALIAN 3 BERADIK... ALLAH SAYANGKAN MAK AYAH KAMU SEMUA... DOAKAN ROH MEREKA DITEMPATKAN DIKALANGAN ORANG2 MUKMIN.. AMIN!



Tuesday, 27 September 2011

Be Cool!!!

aku ni kadang2 suka blog walking time free2 kt opis.. kt umah.. suka forumn walking.. tu pun ikot mood jah... slalu pun aku baca jer... tak komen ape2.... malas.... dan  selalu pun aku hanya tengok tv. or main2 dengan akif kalo akif tak tido lagi.... en. suami memang balik selalunye lambat... pasal dia ade kedai top up.. so memalam dia pantau la kedai dia tu....

salah satu blog yg aku suka walking2 gituh blog bekas tunangan encik Apex, penjaga gawang team bola Malaysia. nak baca..klik sini  ye....

aku sebenarnye kesian gak tgk dia.. mcm2 kene kecam.... tp tula.. pada aku better kalo dah tak jadi.. takde ape2... better keep da mouth shut... biarla.. anggap jela dah takde jodoh... sedangkan kawen boleh cerai berai.. ape la sangat kalo baru tunangan gituh... life is so short.. enjoy jer..... kejar kebahagiaan didunia dan akhirat... bak kata sorg forumner tu yang aku baca komen dia.... ini tidak.. abis semua sedara waris bersuara tak puas ati.... isk2.. blog aku ni dah jadi blog hiburan ker?? takla... aku sekadar memberi coretan... bukan aku sokong Apex buat macam tu.... dan aku tak salahkan Elia bagitau kat donia ape dia rasa.... tak salah bersedih.. tapi berpada2lah memberi kenyataan.. impak dia lama.. cakap kejap jer... ape sangatla status kat FB... kalo tak suka boleh delete... tapi dari minda ramai yang dok baca itu ini camner nak delete?

aku ni pun bukan bagus sangat nak nasihat org... dolu2 time aku putus cinta pun aku nanges bagai nak rakkk jugak.... masa tu lagila banyak berlaku putus kasih time aku masih study undergraduate aku.. tapi aku ingat pesan cikgu aku... fokus ape yang penting dulu.. sesekali yang sedih pasti datang.. tapi cuba buat tatau.. lama2 immune la... dan itula yang aku cuba praktikkan time aku terbabas bilamana aku bercinta masa dolu2.... ade penah skali tu... time exam ko...! pening pala... asik nanes2 jah kije.. tapi aku kantoi gak 1 paper.. kene repeat.. yang lain nk kata excellent takde arr.. tapi above than moderate la....

so kepada elia.. nasihat aku.. jgn sedih ye dik... ade ramai lagi yg menunggu anda.... cube dengar lagu Alif Sattar... ade yg lyric2 yang tak macam aku tapi yang lebih baik itu la ini la... kadang2 song pun boleh wat therapy untuk kesedihan jugak... :)


Tuesday, 20 September 2011

ceritera selasa 20.09.2011 dan Hobby kami!

pagi tadi dear anta naik kete gi keje... pasal dear ade keje kt PJ.. alang2 dia anta skali la... biasela KL kan? kalo x jamm bukan KL la namanye.... so aku bebel2 dlm kete kata dah lambat nak gi keje... (err... bukan selalu ke lambat gi keje hah aina?) dear pusing kete dr jalan hang tuah ke jalan stadium.. masa tu nampak LRT CM.. aku ni dgn cerdik pandainye tak reti nak suh stop cakap aku naik tren jela... tak tak tak... masa tu aku mikio malas nak naik public... sekali sekala biarla dear anta aku smpai opis kan?? pastu dear pusing kete ke dataran dgn harapan jalan kinabalu/kuching tu tak jamm.. skalik jam jugak.... dear pusing ke Jalan PWTC.. hala Jalan Tun Razak..... again stucked! dear dah bebel2 sama aku... aku cakap aku nak turun PWTC la... dear tanye berapa kali tukar tren? aku cakap 2 kali..... dear trus cakap tak yah la... pastu sini la dear tanye aku.. kalo satu tren je naik kt mana? aku cakap td kat CM? hahahahhaha.. kene la kan bantai seround ngan dear... aku diamkan ajer... hahhahaha.... so aku berserah jela.... sampai opis kol 9 pagi.. okla tu.. semalam lg teruk.... kol 9.30 am... dasat betulkan aku ni? mcm gaya bosss plak!

ok... abis citer pasal tu.... citer hobby dear n aku plak.... dulu hobby dear je... tp now dah jadi hobby aku skalik... hobby ape yehh?? hobby layan motor sport.... korang tau tak dulu masa aku kawan ngn dear.. dear ade group AKA BIKERS... diorg ni slalu buat show motosport... cam wheelly... sudden stop... macam2 la... korang tengok arr kt youtube... motorsport.. kuo la aksi memacam... tapi deme ni bukan mat rempit ok.... diorg ni most of them ade moto TZM.. ade yg better macam cagiva, ninja.. honda CBR... macam2 la.... aku dulu tak suke sebenarnye dgn aksi lasak. tp tula.... tak kenal maka tak tak tau... tak tau maka tak suka.... aku join sekali tengok.. rupenye sonok... ade thrill.... dan time aku preggy aku boleh pegi tgk org main moto lagi.. sebab tu kuar akif yg sangat suka ngn moto macam papa dia... korang jangan tak tau.. kalo akif naik moto dia yg press minyak... papa dia kawal handle jer... huhu.. bahaya kan?! tp under control la... papa dia kan expert naik moto.. tp expert2 pun.... pnh gak tergolek dog... hahhahaha... aku? dulu aku minah scoot.... tp semenjak aku tereksident buatan sendri... aku jadi seriau nak bawak moto dah.... so aku selesa je main ngn kete je buat masa ni.... kadang2 boring2 kami.... dear ajak gi tgk org main moto kat jalan nak gi Putrajaya.. ade litar... tak pun g tengok org main go kart kt stadium shah alam....

ok.. MOTO GP kat Sepang kan around da corner.. in october.. dear dah pesan awal2 sama aku dia nak pergi.. tiket over 50 bucks asenye.. aku cakap la... ikut??? boleh?? dear cakap... sape nak jaga akif?? kan? ye tak yer... so aku layan kt TV jahla kot tu pun kalo ade broadcasting kan??!! so korang cepat book ticket kalo nak tgk Moto GP tu... dok kat grandstand pun ok what? hehehhehe... dr berdiri tgh panas tepi pagar tu kan??

aku pernah skali join riding moto sampai bukit tinggi ngn kawan2 dear.. derang sume single mingle... ade minik tapi x bawak... dear saje ajak aku... biar aku rasa camne.. memula masa dia lapp tu aku a bit gerun gak... if sorg, dear cakap dia boleh lapp cecah lutut.. tp sebab ade aku dia lapp sket jela.... tp rasa gakla cam nak jatuh... memula tu.. lama2 tu sbb dah biase lapp.. aku plak mcm automatic lap skalik... so dear cakap.. best plak riding berdua.. pasal lg stable moto... kawan2 dear x berani nak laju sgt psl moto mcm tak balance sorg2.. dear lepak je turun bukit laju2.... sebab dear cakap more stable... mungkin sbb aku ni berat kut? hehhehehehe.... pastu turun tu kami lepak kat air terjun ape tah... makan2 then balik... syok gak! tp tu jela yg aku dapat rasa... pasal mak takde.. balik kg. kalo x? haram aku dapat gie.. huhu.....

bermula dari hari tu.... aku jadi peminat moto dan kete.. termasukla si kecik tu... last week.. papa dia ushar helmet baru nak gi motoGP kan? tak bawak anak dia tu.. dok ngn aku dalam kete.. akif cakap sama aku.. ma.... nak ikut.... brooom brooom.... maknanye dia pun nak tengok moto skalikla sama papa dia... aku pun bawakla dia turun... sengih2 dia dapat pegang moto besor2.. dear cakap sama ku... if ade rezeki nak beli yg lagi besau.... best riding tuhhh! aku support je if ade rezeki la.... :) pasal aku pun suka!

jap2.... ape kesinambungan ceritera today ngn hobby nih eh? ader.. pasal pagi tadi dear cakap sama aku.. tgk moto naza sebelah kita.. lawa kan? aku cakap a ah lawa.. tp dear cakap tak tahan pasal cuaca kut? design ni kt negara dingin boleh la.. negara panas  cam mesia cepat aje jamm motornye.... mungkin ade betulnye.. wallahuaklam.... kene tanya org NAZA la... diorg pakai technology negara mana dlm pembuatan moto mereka?

 
lebih kurang nila moto yg aku tgk pagi tadi dgn dear... cantik dan garang kan? i loike white!