Wednesday, 23 November 2011

Aku Maafkan Kamu!

morning all! aku terdengar lagu baru…….. lagu malique ex too phat ft. Jamal Abdillah…. cam best jer kalo nak dikasik kat sesetengah orang Indonesia yg berfikiran kurang matang!…



Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Atur sepuluh daktil batal yang batil
Detik dua usul ditutup satu lagi tampil
Dari halaman rusuk kiri satu susuk ganjil
Minta diisolasi dari dalil busuk jahil
Aspirasi tak serasi dengan suara bunyi
Inkarserasi dari penghuni dan keluarga bumi
Surat wasiatnya atas paksi dalam rumi
Minta dikebumikan hidup-hidup dalam guni
Mana cepat terbang atau warna gelang tangan
Buah fikiran aneh tergantung di persimpangan
Halusinasi susuli ketandusan ihsan
Ubat parut auditori kesan artileri insan
Gagal dikesan
Aku maafkan kamu

Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku

Timbul tenggelam, timbul tenggelam
Acapkali terpendam, acapkali tersergam
Cermin muka kopak penuh bintik hitam silam
Ini bukan lagu rindu ini madah dendam
Ku ditimbang tanpa neraca di awal usia
Ku dihukum masuk neraka oleh manusia
Minta tunjuk lubang atau pintu tak dapat jawapan jitu
Jadi aku tak berganjak biarkan saja begitu
Maafkan mereka, mereka tidak tahu
Mereka tidak ramas buku, mereka segan ilmu
Mereka tidak fasih malah fasik guna kata
Kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa
Maafkan mereka, mereka tiada nilai
Ibu bapa lalai dari kecil dah diabai
Tanpa kasih sayang, mereka suka menyakiti
Kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati

Atas kepala murai sekawan
Baling ku ramit kucup lehernya
Terlalu rahi dendam di angan
Sampai terkacip mulut mahirnya

Jangan ahli sihir seru nama maharaja
Nanti segerombolan hantu bisu yang menjelma
Guna hak berfikir sebelum hak untuk bersuara
Kalau terpelajar sila guna hak miranda
Pura-pura dengar, telan tapi tidak hadam
Hafaz bila lafaz tapi mereka tidak faham
Mereka mula kiri, aku kanan bila baca
Sudah mahir rumi, mari tafsir alif ba ta

(Alif)
Ada teratak di hujung kampung
(Ba)
Bawah cermin kopak ada kotak
(Ta)
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak


dan tgk sinih!
diambil dari  Facebook.. page Anti Malaysia International Organization.. (AMIO)




 kami maafkan anda… kerana anda hanyalah seperti KATAK DIBAWAH TEMPURUNG!!!!

P/S: Kami bangga kami menang bola ditempat anda.... tapi kami juga merasa sedih bila anda kalah....... adat permainan ada kalah ada menang... yg menang jangan terlalu angkuh... yang kalah jangan putus asa....

Monday, 21 November 2011

Bola lagikk!!!

Jangan lupa semua..... malam ni.. finale MALAYSIA vs Indonesia SUKAN SEA... 8.30pm... boleh pilih nak tengok kat channel mana yer.... ade TV 1.. and TV3... aku prefer TV3 walaupun sama jer kan? tp entahla.. aku enjoy lagi TV3....

Dear keje petang hari ni... kalo tak... boleh enjoy tgk ngn dear je.... huhu.... shian dear!


Saturday, 19 November 2011

Bola! Bola! bola! Sukan SEA

yeah.... sekarang ni kan org dok sibuk ngn bola.. dan paling menonjol dalam sukan SEA adelah bola... fan dia ramai wooo.... aku layan gakla semenjak dua menjak nih... last time kan Mal vs Indo.. Kita menang... nak kuar drstadium gelora tu kne naik kete perisai ko! huhu.... punyela takut kne ambush kan? yeala.. bersedia je dgn banyak kemungkinan.....

dan hari ni..... Mal vs Myanmar... game quite tough... dua2 tak dapat score ape kat setengah masa pertama... until minit ke 80 camtula.. hasil jaringan Fakri... alhamdulillah.. sebenarnye percubaan Mal byk.. seingat aku.. yg betul2 depan pintu gol je ade 3 kali.... tapi tula... takde rezeki lagi sampai separuh masa kedua kan? tapi terubat jugakla... dapat la 1..... alhamdulillah.... Mal will go to finale!!

tapi takdi ade mende yg wat aku sedey bila tengok masa dah abis game.. Ong Kim Swee (coach) nak turun padang jumpa player... tapi dihalang oleh security Indo... aku macam sedey sangat... kan game dah abis? knapa layan dia camtu??? aku rasa cam sangat tak adil! seyess....!!!.. sempatla aku sumpah seround dua bila tengok camtu....

Tapi takpela... at least he did good job! train bebudak tu main elok2 and bebudak dah cuba yg terbaik utk team dan paling penting untuk negara! kudos special to APEX...!!!!... tahniah untuk semua...! jumpa nanti finale.. x silap aku 21 Nov nanti.. maybe jumpa vietnam or indo kot? pasal diorg plak yg match nanti.. so sape menang nanti jumpa la Malaysia untuk finale.. apepun..........................


Malaysia Boleh!!!!!!

Friday, 11 November 2011

11.11.2011- ade ape dgn tarikh ini?

 ade ape dgn tarikh ini? sangka aku... hanya lah tarikh yang cantik dibuat tarikh kawin... atau tarikh besday ank.. bertuah sgtla kan nak dapat tarikh ni.... 11.11.11..... icnye jadi 111111..... cantik sangat la kan? rupe2 nye....... tarikh ni jugakla tarikh sign agreement untuk menamatkan 1st world war..... ramai terkorban.... nak tgk picta yang sedih2... pegi blog tukar tiub.... kat sana ade picta sedih tentang mende ni.... ramai terkorban.. rata2nye ank muda.... hurm..... kadang2 aku fikir... kenapa perlu ade peperangan.. kenapa manusia tak boleh duduk diam2 jer... mungkin sekarang perang secara fizikal sudah berkurangan.... tapi masih ade.... jangan menidakkan mende tu.... skang ni ade peperangan saraf plak... melalui teknology.... mungkin tak nampak weapon yg digunakan untuk membunuh... tapi yang ni lagi bahaya... pasal serangan dia mmg kita takkan perasan.... tau tau dah hancur kan?


ok.... nak tau lebih lanjut tentang agreement ni atau di panggil The armistice Day..... sila jenguk wiki


ni aku cedok sedikit je dari wiki..... selebihnye korang klik je link2 diatas yer....

The armistice between the Allies and Germany was an agreement that ended the fighting in the First World War. It was signed in a railway carriage in Compi├Ęgne Forest on 11 November 1918 and marked a victory for the Allies and a complete defeat for Germany, although not technically a surrender. The Germans were responding to the policies proposed by American President Woodrow Wilson in his Fourteen Points. The actual terms, largely written by French Marshal Ferdinand Foch, included the cessation of hostilities, the withdrawal of German troops to behind their own borders, the preservation of infrastructure, the exchange of prisoners, a promise of reparations, the disposition of German warships and submarines, and conditions for prolonging or terminating the armistice.
The exuberance with which people greeted the armistice quickly succumbed to feelings of exhaustion, relief, sorrow, and a sense of absurdity.[1]