Thursday, 8 March 2012

Day 1-without Akif...

Assalamualaikum semua....

Semalam aku hantar akif ke airport kan? dia muntah2 time nak pergi.. anak yang sangat bijak bila dia muntah masa kat luar kereta.... dan dia widekan kaki dia tak nak kene kasut bubble gummers dia.... dari dalam kerete aku dah rasa pelik, tengok dia diam je atas pangkuan aku... aku rasa dia cam tak sihat.. rupenye naluri ibu aku betul... dia nak muntah....

semalam dia berpakaian coklat dan hijau, baju motor.... seluar coklat.... sangat hensem pada pandangan mata mama dia.... picta dalam hp dear.. ade masa aku mintak dari dear n letak sinih. aku cuba menahan tears aku.... aku teringat my bestie cakap tolong jangan syahdu sangat boleh tak? masa aku cakap aku sedih gila akif nak pergi..... so aku teringat words tu aku tahankan tears aku.... sampai saat aku menulis ni.....

malam tadi sesampai rumah... aku nampak mainan dia.... botol susu dia....aku senyum.... tapi terasa pahit jugak la..... tapi buat2 keras hati lah..... aku tak nak menangis.. since aku tau akif dalam keadaan paling baik.... sekurang2nya family aku yang jaga dia selama 2 minggu ni..... bukan pengasuh atau nursery.....

dan time nak tido.... selalu aku sediakan 3 bantal berderet atas katil.... since akif akan tido di tengah2.... tapi aku baru teringat akif takde... aku susun menjadi dua semula.... selama 3 tahun 2 bulan camtu... dah terbiasa kan? aku terjaga dalam 5.30am.... aku pandang tengah2 katil... selalu aku ternampak wajah dia dekat dengan aku sesangat sampai aku boleh kiss dia puas2.... tapi yang aku nampak cuma wajah dear..... aku tersentak... aku bercakap sorang2... kol berapa ni? rupenye dear menyahut... 5 lebih u..... rupenye dear pun terjaga.... sebab time ni selalu akif bangun... dia taknak bangun lambat.... dia nak hantar kami pergi keje... sebab pernah dia bangun lambat, kami dah pergi keje... menangis2 dia sambil tengok luar.... mencari kami....

oh... rupenye camni rasa missing tu..... mencari2.... dan kami puas ati.. sebab ape sahaja yang akif minta kami beli sebelum kepulangan dia.... kami tunaikan.... tu yang sampai muntah kediri semalam.. pasal makan too much ice cream.... permintaan dia jugak tu.....

aku tengok mainan yang dia bawak.... ade lorry dan motobike... dua benda yang dia suka sangat... kadang2 kalo bawak dia naik kereta.. dia nampak lorry...dia sebut2.. ma looieee...... pastu suh aku ikut lorry tu.... kalo tak ikut dia marah2 sambil nanes.... hehehhehehhe.....

akif..... mama rindu akif sangat2.... LOVE U SOOOO MUCH!


4 comments:

  1. Replies
    1. hehehhehehe.. tapi maunya akif jugak kak?.. hehehhehee

      Delete
  2. akif .... cepat buat alif plak hahahaha....

    ReplyDelete