Friday, 15 April 2016

Cant sleep!!!

Assalam lama tak cerita ape2 kan... Citer ape ngetop skang? Bab hantaran? Rayani? Budak lari dapat rm30 sbg hadiah? Oklah cerita bab hantaran lah. Ini view aku. Sepatutnya kawen ni mende mudah. Tapi kadang2 manusia yg buat jd complicated. Aku rasa lebih kepada nak follow yard stick masyarakat. Tara nak tunggu duit cukup. Tak cukup2 gak. Bila mintak diskaun, mmg payah kalah g pasar bila nak tawar harga ikan. Sudahnya delay delay.. Takpun gaduh bertumbuk bagai macam yang jd kat pantai dalam baru2 ni... Bagi aku, ape yg mampu itulah yg diberi. Tak boleh buat besar, buat jamuan kecik. X boleh kecik hurmmm... Share jelah kenduri. Lagi jimat. Buat setempat and sekali. Tak perlulah berpersonal loan bagai, utang along semata nak grand. Org akan ingat kawen korang sehari dua je. Lepastu lupa dah. Yang menanggung nya korang sampai abis utang piutang. Be smart ye bakal pengantin.. Atau Yg dh pengantin nk pengantin lagi ke... Ahaks... 

No comments:

Post a Comment